Skip to main content

Over Equalit

ICT van en voor de lokale overheid

Wij zijn Equalit

Een ICT-samenwerkingsverband van en voor lokale overheden. In 2005 gestart als samenwerking tussen de gemeente Oosterhout en Oisterwijk. De gezamenlijke ambitie: de ICT-kosten verlagen, de kwaliteit verhogen en daardoor de kwetsbaarheid van de organisaties verminderen. In 2007 kreeg het samenwerkingsverband, met toen 4 deelnemende gemeenten, de naam Equalit.

Wij stellen onszelf fundamentele vragen: Hoe kunnen we gezamenlijk een betere e-dienstverlening realiseren? Hoe zet je ICT optimaal in voor je procesondersteuning? Hoe zorg je er voor dat medewerkers flexibel kunnen werken? Hoe breng je informatieveiligheid bij medewerkers onder de aandacht?

Bekijk hier onze oplossingen

mensen in de werkruimte

Equalit in cijfers

Het ICT-samenwerkingsverband Equalit is in de volgende cijfers uit te drukken: 

Man icon

100 ICT-professionals

Onze gedreven medewerkers dragen dagelijks bij aan het succes van Equalit. Ze staan klaar om jouw vraagstuk op te pakken.

building icon

12 deelnemers

In een samenwerkingsverband werk je samen. Door kennis en krachten te bundelen, bouwen en ontwikkelen we samen aan digitale oplossingen die de dienstverlening aan inwoners en bedrijven optimaliseren.

computer icon

2.800 ICT werkplekken

Ruim 2.800 ambtenaren werken plaats- en tijdonafhankelijk via onze Private Cloud. Door een uniforme inrichting maken we onderlinge samenwerking tussen onze deelnemers op eenvoudige wijze mogelijk.

people icon

275.000 inwoners

Ruim 275.000 inwoners kunnen 24/7 zaken regelen met de bij ons aangesloten gemeenten. Dit draagt bij aan optimale dienstverlening.

pratende mensen

Werken bij Equalit

Werken bij Equalit betekent werken in een dynamische omgeving. Het team bestaat uit collega’s met een diversiteit aan expertise. Onze complexe ICT-omgeving is ingericht met moderne oplossingen: een uitdaging om een bijdrage aan te leveren.

Wat hebben we jou te bieden?
 

Wij werken samen met:

Logo ABG gemeenten
Logo Gemeente Goirle
logo gemeente hilvarenbeek
Logo gemeente Loon op Zand
Logo Midzuid Werkt Voor Iedereen
Logo Gemeente Oisterwijk
Logo Gemeente Oosterhout
Logo Gemeente Steenbergen
Logo Gemeente Woensdrecht
Logo Gemeente Zundert