Opleidingsniveau :  Minimaal HBO
Plaats :  Oosterhout
Aantal uren :  28-36 uur per week
Sluitingsdatum :  22 augustus 2022


De juiste informatie tijdig én op de juist plaats beschikbaar, is voor organisaties een uitdaging omdat de wereld om ons heen snel verandert. Er is steeds meer vraag naar digitale dienstverlening. Ook bij gemeenten. ICT-diensten vormen hiervoor de basis. Dit vraagt om grip op data, applicaties, security en privacy. Zie jij ook dat architectuur een belangrijk instrument is ter ondersteuning van die dienstverlening? Word dan IT-architect voor Equalit – het ICT-samenwerkingsverband van en voor lokale overheden.

Wat ga je doen?
Equalit ondersteunt de ambitie van zijn deelnemers om architectuur verder te professionaliseren en in te richten. Dit allemaal ter ondersteuning van een optimale (digitale)dienstverlening richting inwoners en bedrijven. Als IT-architect heb jij hier een belangrijke rol in. Je ondersteunt die doelstelling door vorm te geven aan slimme en samenhangende architectuur en -kaders. Hiervoor werk je samen met collega architecten binnen Equalit en bij de deelnemers, de CISO en Privacy Officer van Equalit en stakeholders van andere Equalit-teams.
Jij werkt aan strategische vraagstukken op het gebied van architectuur. Je weet hoe architectuur binnen de kaders van IT het beste ontworpen kunnen worden zodat het past bij een samenleving die steeds meer vraagt om digitale oplossingen. Abstract en creatief denken gaan bij jou hand in hand. Je vindt het leuk om met complexe vraagstukken te werken en die te overzien, begrijpelijk te maken en uit te leggen. Wat hoort nog meer bij de rol van IT-architect?

 • de totale architectuur verbeteren door keuzes te maken binnen de Equalit architectuur en deze te vertalen richting teams en projecten;
 • een gesprekspartner zijn voor de verschillende teams en architecten;
 • samen met collega architecten continu werken aan een optimale architectuur van ons digitale landschap;
 • de kwaliteit van verschillende ontwerpen beoordelen en adviseren wat beter kan, en vraagstukken zelfstandig oplossen waar het kan;
 • verbindend optreden tussen alle verschillende professionals en stakeholders.             

Kortom, jij zorgt voor weloverwogen en richtinggevende adviezen, in samenwerking met de business, het management en directie, zowel van Equalit als van de deelnemers.

Wie zoeken wij?
Wat zien wij graag terug bij onze nieuwe collega IT-Architect:

 • een afgeronde IT-gerelateerde opleiding op minimaal hbo-niveau;
 • ervaring met architectuurconcepten en raamwerken zoals Togaf, NORA en GEMMA, Agile architectuur;
 • kennis en ervaring met het opstellen van architecturen, architectuurraamwerken en modelleringstechnieken zoals ArchiMate, ERD, UML en BPMN;
 • kennis van Bizzdesign als modelleerplatform is een pré;
 • kennis van gemeentelijk omgeving en overheidsstandaarden NORA en GEMMA zijn een pré.

Wat krijg je?
Als IT-Architect werk je bij Equalit in Oosterhout, daarbij hoort een:

 • salaris maximaal €6103 (schaal 12) per maand bij een 36-urige werkweek;
 • individueel keuzebudget (17,05% van het jaarsalaris) in te zetten voor diverse doeleinden (zoals verlof of uitbetaling).

Wil je werk- en privé op elkaar afstemmen? Dat kan bij Equalit omdat je zelf jouw werkweek kunt indelen. Wij geloven dat dit bijdraagt aan een gezonde balans tussen werk en privé. Dit doen we in overleg met elkaar. We werken zowel thuis als op kantoor, de verdeling hiervan stemmen we samen af. Hoewel je tegenwoordig in principe alles vanuit huis kan doen, vinden we het belangrijk om persoonlijk contact te houden. Vaak zorgt dat voor ‘Eureka!’ momentjes. Nog meer bij Equalit:

 • een informele werksfeer;
 • collega’s met hart voor de zaak;
 • inspirerend kantoor dat vlak aan de snelweg (A59) ligt, dus goed bereikbaar met de auto;
 • ruimte voor ontspanning.

De procedure
Vallen jouw enthousiaste brief en CV op dan nodigen wij jou uit voor een kennismakingsgesprek waarna mogelijk meerdere gesprekken volgen. Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.