Onze deelnemers willen het belang van informatieveiligheid bij hun medewerkers onder de aandacht brengen. Oftewel de bewustwording van het belang verhogen. De security officers van Equalit helpen bij het uitzetten van bewustwordingscampagnes en worden door BeOne Development ondersteund met een uitgebreide toolkit om de bewustwording te verhogen.

 

Onze uitdaging
Bewustwording voor informatieveiligheid vergroten is binnen één organisatie al een uitdaging. Wij hebben ons als doel gesteld om het informatieveiligheidsbewustzijn onder 2500 medewerkers, verspreid over 11 gemeenten en met uiteenlopende functies te verhogen. De grootste uitdaging bij ons is om te voldoen aan de wensen van 11 verschillende gemeenten.

Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met BeOne Development (specialist op het gebied van ontwikkelen en inzetten van innovatieve trainingsoplossingen op het gebied van informatiebeveiliging). Onze security officers beschikken over een volledige bewustwordingscampagne om uit te rollen bij onze deelnemers. Deze mogelijkheden, in vakjargon ook wel bekend als awareness-tooling, zijn in te zetten om een volledige bewustwordingscampagne te ondersteunen, maar ook om ad hoc in te spelen op de actualiteiten.

De geleverde trainingsoplossingen bestaan uit verschillende (communicatie)middelen zoals posters, begeleidende e-mails, e-learning, videomateriaal en een phishing simulatie platform. Zo kan er het hele jaar door aandacht besteed worden aan informatiebeveiliging.

Gedragsverandering
Het verhogen van bewustwording van informatiebeveiliging vraagt om een gedragsverandering. Bij gedragsverandering wordt vaak gesproken over diversiteit, continuïteit, herhaling, herkenbaarheid en meetbaarheid. Daarom zou elke security officer een awareness-toolkit tot zijn beschikking moeten hebben. Zo beschik je over een variatie aan mogelijkheden om het bewustzijn van de medewerkers te verhogen. Een aansprekende campagne mag daarbij zeker niet ontbreken.